lørdag 1. juni 2013

Et lite livstegn

Det er lenge siden jeg har vært på bloggen min nå. Det skyldes dårlig form og en hektisk periode i det siste. Har laget noen kort men jeg får ta en oppdatering på det litt senere.

Jeg bor ved Mjøsa og den har kommet litt for tett på i år. De siste par ukene har vært stressende med bl.a. utrydding fra kjellerleilighet (der sønnen leier) og plasseringer av vannpumper og fylling av over 200 sandsekker. NVE kom med prognose som tilsa at det skulle komme 30 cm inn i huset. Så gikk de gradvis ned på prognosene med 40 cm og vi trodde at flomtoppen var nådd og da skulle det gå bra hos oss.
I dag kom det ny prognose der se sier at Mjøsa skal bli høyere enn i 2011 utover i uka som kommer. For to år siden var det igjen 3-4 cm før det gikk inn. Er prognosen nå riktig vil vi få store skader.
I går trodde vi at det ville gå bra så da kjøpte vi maling og takplater for å pusse opp kjøkkenet mens alle møbler var ute og hadde tenkt å begynne i dag, men nå får nok det vente litt.
Vi tåler ennå en stigning på 15 cm og det blir noen spennende dager, men NVE har tatt feil før og det har som regel vært at de har spådd for høyt, så vi får krysse fingrene for at det gjelder også nå.

 
 

4 kommentarer:

 1. Håper det går bra og at dere slipper å få inn vann!

  SvarSlett
 2. Jeg har tenkt på deg, husker det var krise i 2011. Håper det går bra denne gangen også! Godt at dere har gjort det dere kan for å unngå skader, sikkert masse jobb men absolutt verdt det hvis det skulle komme vann. Lykke til!!
  Så leit å høre at du er i dårlig form! Ønsker deg god bedring!
  Sender gode tanker og mange varme klemmer til deg! Unni

  SvarSlett
 3. Huffameg, dette høres ikke noe gøy ut Heidi... Krysser fingra for at vannet holder seg unna kjelleren deres denne gangen også :-) Diger klæm

  SvarSlett
 4. Så mye ekstra arbeid, så da får en håpe vannet holder seg unna denne gangen,
  klem bente:)

  SvarSlett